کارشناس آمار و اطلاعات

کارشناس آمار و اطلاعات : مهندس مهدی مختارپور

مدرك تحصيلي : فوق لیسانس مهندسی نرم افزار کامپیوتر

آمار و اطلاعات:

در چارچوب سیاستها و خط مشی های مصوب دانشگاه آزاد اسلامی این بخش عهده دار سازمان دهی ، هماهنگی و نظارت بر جمع آوری اطلاعات و آمار و ارائه تجزیه و تحلیلهای آماری دانشگاه بوده و بر این باور است که با پویایی نظام اطلاعاتی؛ اثربخشی و کارآیی برنامه های دانشگاه افزایش یافته و در پرتو آن نیازهای واقعی دانشگاه وجامعه مرتفع خواهد گردید.

راهبردهای کلی:

- تقویت نهاد مدیریت آمار و اطلاعات

- ایجاد اعتقاد و باور و توانمندسازی مصرف کنندگان آمار و اطلاعات در دانشگاه برای شناخت و به کارگیری شاخص های آماری

- ایجاد اعتقاد و باور و توانمندسازی تولید کنندگان آمار و اطلاعات برای ثبت دقیق و ارسال صحیح آن

- شفاف سازی فرایند گردش آمار و اطلاعات در دانشگاه

- تدوین ضوابط و استانداردهای نظام آماری

- توسعه ی نظام آمارهای ثبتی در دانشگاه

- به کارگیری و توسعه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات وایجاد پایگاه های اطلاعات آماری

- ارتقاء کیفیت و کمیت گزارشهای آماری

- برقراری ارتباط و همکاری با سایر دانشگاهها و سازمانها در خصوص اطلاعات آماری

- توسعه پژوهش های آماری مورد نیاز

- تدوین کاربرد داده ها و شاخصهای آمار

اهم فعالیت:

- تهیه طرح های مختلف آماری مربوط به فعالیت های دانشگاه به منظور آگاهی از وضعیت دانشجویی و دانشگاهی.

- تهیه دستورالعمل ها، بخشنامه ها و فرم های لازم در زمینه نحوه تهیه آمار و جداول مربوط.

- بررسی معیارها، طبقه بندی ها و جداول مورد نیاز برای تدوین طرح های مختلف دانشگاه.

- نظارت در جمع آوری، جداول و نمودارهای دریافت شده و تجزیه و تحلیل آنها و تهیه گزارش های لازم با استفاده از کامپیوتر.

- مطالعه و بررسی و اظهار نظر درباره نشریات آماری دانشگاه از نظر موضوع.

- بازبینی فنی پرسش نامه های تکمیل شده هریک از طرح های آماری و رفع نقص پرسش نامه ها.

- راهنمایی واحدهای دانشگاهی در مورد روش تکمیل فرم های آماری مورد نیاز و رفع نقص آنها.

- سرپرستی امور مربوط به جمع آوری اطلاعات آماری در سطح واحد.

- بررسی گزارشات آماری تهیه شده حاوی پیشرفت کار، تجزیه و تحلیل تحولات و تغییرات زمانی درباره هریک از موضوعات مورد بررسی.

- تماس مداوم با موسسات و مراکز آماری به منظور استفاده از بهترین شیوه های گردآوری اطلاعات و آمار.

- جمع آوری آمار و اطلاعات از تمامی حوزه های دانشگاه در هر نیمسال تحصیلی و درج آن در وب سایت مرکزی آمار و اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی و گرفتن SFile از نرم افزار آموزشی سیدا4، تطبیق آن با آمار ثبت شده در وب سایت آمار و ارسال آن به واحد آمار سازمان مرکزی از طریق دفتر منطقه 3 دانشگاه آزاد اسلامی.

- ارائه مقطعی آمار در طول سال به ارگان ها و سازمان هایی که از طریق سازمان مرکزی، درخواست آمار واحد را دارند.

- انجام سایر امور مربوط بر حسب تشخیص و ارجاع مقام مافوق.

مراحل جمع آوري ، استخراج و ارسال آمار در دانشگاه آزاد واحد بهشهر

الف )  جمع آوري آمار

- استعلام از حوزه هاي مربوطه

فرستنده استعلام: دفتر فن آوري اطلاعات و ارتباطات

گيرنده : واحدهاي آموزشي ، اداري و مالي، پژوهشي،دانشجوي و فرهنگي

- بررسي استعلام ( توسط دفتر فن آوري اطلاعات و ارتباطات)

- در صورت نقص در استعلامات رسيده ، استعلام مجدد جهت رفع نواقص

- تهيه برنامه نرم افزاري توسط كارشناس نرم افزار متناسب با نوع برنامه جهت استخراج از پايگاه داده سيستم آموزشي و تحويل آن به كارشناس آمار

ب )   آماده سازي و ويرايش اطلاعات و قالب بندي

- بررسي استعلامات رسيده با آمار بدست آمده از پايگاه داه سيستم آموزشي و يكسان سازي آمار.

- آماده سازي فايل، تحت برنامه Access جهت ارسال به سازمان مركزي.

- دسته بندي در قالب برنامه هاي صفحه گسترده جهت تهيه گزارش.

- تهيه گزارش در قالب جداول و نمودارها.

- استنتاج.

ج )    پاسخ به استعلامات آماري

- پاسخ به استعلامات رسيده از حوزه هاي مختلف در قالب جداول، نمودار و گزارشات آماري.

- پاسخ به استعلامات رسيده از ادارات مختلفِ خارج از حوزه دانشگاه با توجه به نوع درخواست هاي رسيده.

د )    ارسال به سازمان مركزي

- ارسال فايلهاي آماده شده به Box در نظر گرفته شده در سايت فن آوري اطلاعات و ارتباطات از طريق پست الكترونيكي.

- ارسال نامه تائيديه نهايي به دبير خانه منطقه ۳ دانشگاه آزاد اسلامي جهت فكس به سازمان مركزي كه توسط رئس واحد تائيد و امضاء گرديده .